Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Parówki zapiekane z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
papryka 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 - 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
parmezan 100 gramów
parówki cienkie 8 sztuk
keczup 2 - 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Cukinię, pomidor, cebulę i czosnek umyć, oczyścić, obrać i posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Włożyć warzywa i smażyć 3 min, mieszając. Odstawić z ognia. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem. Ostudzić, wymieszać z startym parmezanem. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż i ułożyć w przygotowanym naczyniu. Nałożyć do środka przeciętych parówek farsz. Polać keczupem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 15 min.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER