Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Parówki w cieście piwnym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parówki cienkie 8 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
czosnek 2 - 3 ząbki
imbir 1 łyżek deserowych
piwo jasne 1 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 250 gramów
curry według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonek, każdą kilkakrotnie nakłuć widelcem. Sok z połowy cytryny wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem i startym imbirem. Przygotowaną pastą posmarować parówki, pokroić na kawałki długości ok. 3 cm. Odstawić pod przykryciem na 30 min.
Ciasto: zmiksować piwo z jajkami i przesianą mąką tak, aby nie było grudek. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki. Doprawić curry, solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 min.
W rondlu rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Ciasto zamieszać. Zanurzać w nim kawałki parówek i wkładać partiami na patelnię, tak aby swobodnie pływały w rozgrzanym oleju. smażyć na średnim ogniu przez 3-4 min. Odwrócić na drugą stronę i dosmażyć na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać z dodatkiem dipów.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER