Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała 2 puszka
ogórek sałatkowy 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
pomidory 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Fasolę i tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać umyty, osączony, pokrojony w ćwierć plasterki ogórek, umyte i pokrojone w kostkę pomidory i drobno posiekaną natkę.
Sos winegret: wymieszać oliwę z rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny, odrobina soli i pieprzu.
Sałatkę polać sosem i wymieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER