Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka ryżowa z awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 250 gramów
awokado 2 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
fasola czerwona 1 puszka
dymka 1 pęczek
kolendra 1 łyżek stołowych
orzeszki pistacjowe 70 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
chili mielone według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko, przelać zimna wodą i odcedzić. Awokado umyć pod bieżącą zimną wodą obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić odrobiną soku z cytryny. Fasolę przecedzić, wylać wodę. Dymkę, listki kolendry i orzechy posiekać. Wszystko razem wymieszać. Wlać pozostały sok z cytryny, oliwę, doprawić chili i solą. Włożyć na godzinę do lodówki.

Uwagi:

Orzeszki pistacjowe można zastąpić orzeszkami pini (dodać w całości).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER