Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Faszerowane parówki z grilla

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parówki 10 - 12 sztuk
musztarda 3 łyżek stołowych
keczup 3 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
tymianek 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
ser ementaler 4 plastry
szynka gotowana 4 plastry
boczek wędzony 12 plastry
oliwa 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Kiełbaski przekroić na wzdłuż. Miejsca przecięcia posmarować musztardą wymieszaną z keczupem, ziołami i roztartym czosnkiem. Szynkę i ser pokroić na paski i przełożyć nimi połówki parówek. Ponownie złożyć, owinąć boczkiem. Posmarować oliwą, upiec na ruszcie grilla lub piekarnika. Podawać z keczupem, piklami i pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-30

Jutro wypróbuję

Autor: Izka

Data: 2009-04-10

Na pewno spróbuję, ale z kiełbaskami. Fajny patent!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER