Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Jaja Aurora

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
ser żółty 3 łyżek stołowych
majonez 4 łyżek stołowych
keczup 1 - 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka. Utrzeć je w miseczce z masłem, koncentratem, dodać posiekaną natkę, utarty na tarce o małych oczkach ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić przygotowaną masą połówki jaj, formując masę w ten sposób, by odtworzyć z niej drugą połówkę jajka. Majonez wymieszać z musztardą i keczupem. Położyć po łyżeczce sosu na każdym jajku. Podawać z pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER