Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sernik gotowany

Opis:

Sernik piec na złoty kolor w temp120st.C przed polaniem polewą.Odstawić do stężenia polewy.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Ser półtłusty 1 kilogramów
jajka 2 sztuk
margaryna 20 dekagramów
cukier 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
herbatniki 4 porcja
mleko 6 łyżek stołowych

Wykonanie:

Zmielony ser wymieszać z jajkami,cukrem,margaryną.Zagotować na małym ogniu cały czas mieszając(pięć minut)osobno(sześć łyżek mleka i mąki ziemniaczanej dodać do gotującego się sera.

Uwagi:

Polewa:
pół szklanki cukru,jedna czwarta kostki margaryny,trzy łyżki kakao.
Wykonanie:
Cukier z margaryną w małym garnku rozpuścić na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając(aby zwiększyć ilość polewy można dodać nie wielką ilość wody)następnie dodać kakao.Wszystkie składniki dobrze wymieszać-gdyby polewa wydała się za rzadka można dodać więcej kakao i zamieszać dokładnie.
Tak przygotowaną polewą można polać sernik.

Autor: krysia15

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER