Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Torcik kakaowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło według uznania
wiśnie z konfitury według uznania
cukier 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
herbata słaba 1 szklanek
olejek cytrynowy według uznania
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
cukier 30 dekagramów
jajka 6 sztuk
masło 3 kostek
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
kakao 10 dekagramów
mąka 20 dekagramów
cukier 30 dekagramów
jajka 10 sztuk
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Wysmarować dno tortownicy masłem i wysypać bułką tartą.Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać przesianą mąkę z proszkiem oraz kakao.Białka ubić na sztywną pianę i dodać do wcześniej wymienionych składników,wszystko ostrożnie wymieszać.Wyłożyć ciasto do tortownicy.

Autor: krysia15

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: krysia15

Data: 2009-03-22

Masa ciasta jest podobna do ciasta biszkoptowego,więc piecze się szubko i na złoty kolor.Piec w 180 st.C

Autor: Iza

Data: 2009-03-22

Ile czasu piec ten torcik i w jakiej temperaturze?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER