Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kiełbaski kaszubskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 800 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 gramów
jałowiec 8 ziarna
gorczyca 0,5 łyżek deserowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
bulion 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Posiekaną cebulę podsmażyć na złoto w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć do mięsa. Dodać 3 ząbki czosnku roztarte z solą, połowę utartych ziaren jałowca, zmieloną gorczycę, trochę majeranku i tymianku. Masę wyrobić i formować z niej wałeczki o długości ok. 10 cm i średnicy 3 cm, posypać z wierzchy mielonym jałowcem. Ułożyć kiełbaski w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30 min). Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem i śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. sos doprawić roztartym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub kluseczkami i sezonową surówką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER