Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zrazy mielone nadziewane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
jajka 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
papryka 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
ser żółty 100 gramów
cebula 1 sztuk
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Namoczyć bułkę w wodzie, odcisnąć. Mięso zmielić z bułką, wbić jajka, przyprawić sola i pieprzem, wyrobić na pulchną masę. Paprykę, cebulę, ser i boczek pokroić w paski. Z masy mięsnej formować niewielkie placuszki, na środek każdego nakładać po pasku cebuli, boczku, sera, papryki i zlepiać podłużne zrazy. Obtaczać je w mące i smażyć na rumiano na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami piure oraz marchewką z groszkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER