Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Pierogi z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
żółtka 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
ser 300 gramów
budyń śmietankowy 0,5 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z mąki, żółtek i mleka zagnieść ciasto. Rodzynki opłukać i osączyć. Ser starannie rozetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, dodać proszek budyniowy9bez cukru), cukier i rodzynki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto dość cienko rozwałkować. Szklanką wycinać krążki. Na każdym położyć łyżeczkę farszu, po czym dokładnie zlepić pierogi. Gotować ok. 3 min w lekko osolonym wrzątku. Podawać polane masłem, albo śmietaną i posypane cukrem pudrem. Można też udekorować pierogi sparzonymi rodzynkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jagna80

Data: 2009-05-21

wszystko pysznie , ale co zrobić żeby pierogi sie nie posklejały po wyjęciu z wody?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER