Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kruszon bezalkoholowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinie 250 gramów
truskawki 250 gramów
syrop wiśniowy 100 mililitrów
sok jabłkowy 1 litrów
woda mineralna niegazowana 1 litrów
cukier 100 gramów
cytryna 1 sztuk

Wykonanie:

Z brzoskwiń zdjąć skórkę, usunąć pestki. Truskawki oczyścić, większe owoce pokroić na ćwiartki, a mniejsze na połówki, wymieszać z brzoskwiniami, posypać cukrem, polać syropem i połową soku jabłkowego. Wyszorowaną cytrynę przekroić na pół, z jednej połówki wycisnąć sok, drugą pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na wierzchu. Pozostałą wodę mineralną i sok jabłkowy schłodzić w lodówce. Przed podaniem przełożyć owoce do szklanej wazy lub kryształowej pękatej salaterki i wymieszać ze schłodzonymi płynami. Rozlewać szklaną łyżką wazową do niskich szerokich szklanek.

Uwagi:

Syrop wiśniowy można zastąpić syropem malinowym. Można też użyć brzoskwinie z puszki, a truskawki mrożone.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER