Użytkowników online: 29
kulinaria
« Powrót  

Czarcie zrazy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina 800 gramów
boczek 150 gramów
cebula 2 sztuk
jagody jałowca według uznania
liść laurowy 2 sztuk
serwatka 2 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pokroić mięso w plastry, zbić tłuczkiem i moczyć w serwatce 2 godziny, po czym osuszyć ściereczką, posypać solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa połozyc taralek cebuli, 1-2 jagody jałowca, kawałek listka laurowego i przykryć plastrami boczku. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować olejem, podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Co jakiś czas przewracać. Najlepiej podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i marynowaną cebulką.

Uwagi:

Wieprzowinę można zastąpić baraniną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER