Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Chlebowe kotleciki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb biały - czerstwy 0,5 sztuk
mleko 2 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 1 - 2 ząbki
przyprawa ziołowa według uznania
bułka tarta według uznania
jajka 2 - 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Pokrojony w kostkę chleb namoczyć w mleku, odcisnąć i włożyć do miski. Dodać drobno posiekaną cebulę, jajka, wymieszać i przyprawić masę wg własnych upodobań. Uformować z niej nieduże kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podawać jako dodatek do mięs z sosem pomidorowym, grzybowym bądź po prostu z keczupem i surówką jako samodzielne danie.

Uwagi:

Mleko można zastąpić bulionem z kostki.
Panierkę do tych kotletów można wzbogacić sezamem, siemieniem lnianym lub posiekanymi orzechami - będzie bardziej chrupiąca.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: op7

Data: 2011-04-06

"Podawać jako dodatek do mięs" - uwaga bezcenna dla wegetarian

Autor: smakosz

Data: 2010-02-19

Wszystko nosi znamiona bardzo smacznych posiłków ale jest jeden istotny mankament ,przy żadenym przepisie nie podaje się wartości kalorycznej a szkoda.

Autor: karotka

Data: 2009-04-23

pycha

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-16

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER