Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Pasta z bakłażanów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażan 2 sztuk
kminek 0.5 łyżek deserowych
tymianek 0.5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
kolendra 2 łyżek stołowych
szafran według uznania
jogurt naturalny 0.25 litrów
olej 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Bakłażany naciąć płytko co kilka centymetrów i wstawić na 1/2 godziny do piekarnika (180-200 stopni C). Ostudzić, rozciąć na pół, wyjąć łyżką miąższ i rozetrzeć go widelcem. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i posiekać, usuwając pestki. Rozgrzać na patelni olej, na małym ogniu przez 5 minut lekko podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać pomidor, posiekaną kolendrę i zioła. Zwiększyć ogień i gotować 1-2 minuty mieszając, a następnie dodać miazgę z bakłażana i nadal mieszając gotować 3 minuty. Ostudzić i wymieszać z jogurtem. Ozdobić posiekaną kolendrą lub listkami mięty.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER