Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
brzoskwinie - puszka 0,5 sztuk
fileciki anchois według uznania
cytryna 1 sztuk
majonez 2 - 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Anchois osączyć z zalewy, spróbować, ewentualnie wymoczyć, by usunąć nadmiar soli. Wyszorowaną i sparzoną cytrynę obrać i przekroić na pół. Umyte awokado obrać, jedno pokroić na dłuższe cząstki, z drugiego specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, obficie skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, żeby nie ściemniały. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ósemki. Na półmisku ułożyć na przemian plastry brzoskwiń i kliniki awokado. Na warstwie owoców ułożyć anchois i kulki z awokado. Połowę cytryny pokroić na plasterki. sałatkę udekorować kleksami majonezu i plasterkami cytryny, posypać posiekana natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER