Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Chrupiący omlet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 9
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
bułki czerstwe 200 gramów
boczek wędzony 2 plastry
szczypiorek 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ubijać jajka widelcem, dodając łyżkę wody. Pokrojony w kostkę boczek wytopić na patelni i zrumienić na nim bułkę pokrojona w dość drobną kostkę. Masę jajeczną wylać na patelnię, dwa razy zamieszać i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Gorący omlet zdjąć z ognia, posypać posiekanym szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać z sałatką z pomidorów.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Y

Data: 2011-05-28

dobreeeee

Autor: Y

Data: 2011-05-28

dobreeeeeee

Autor: Natela

Data: 2011-05-16

mniam ,tylko trochę nie dokładny przepis

Autor: zan19

Data: 2011-03-26

fajny omlet

Autor: karolina

Data: 2011-01-28

super przepis

Autor: y4u

Data: 2011-01-20

lal i dobre

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-07

Pyszny

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER