Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ryba z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z białej ryby 1 kilogramów
śmietana 1 szklanek
pieczarki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
gałka muszkarołowa 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone filety pokroić na porcje, oprószyć pieprzem i sola, odstawić na 30 min. Oczyszczone warzywa zalać 2 szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie i gotować do miękkości. Wywar odcedzić( powinna być pełna szklanka) i przyprawić. w rondlu rozgrzać masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, podlać gorącym wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką i gałką, wlać do rondla z rybą i zagotować. Przed podaniem posypać potrawę posiekaną natką. Podawać z ziemniaczanym puree i wyrazistą w smaku surówką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER