Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Grochówka z pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
groch 400 gramów
parówki 300 gramów
pomidory 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zalać groch sporą ilością wrzącej wody, przykryć i odstawić na 2h. Odcedzić, zalać 2 litrami świeżej wody i gotować na małym ogniu. Gdy będzie prawie miękki, dodać oczyszczoną włoszczyznę pokrojona w słupki albo w kostkę. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, dodać do zupy. Gotować do chwili, aż groch będzie całkiem miękki. Dodać koncentrat i rozdrobniony czosnek, wymieszać i zagotować. Doprawić zupę solą oraz pieprzem i zdjąć z ognia. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Do każdego talerza włożyć kilka kawałków pomidora, wlać zupę i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER