Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa ze świeżych ogórków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez kapusty) 1 sztuk
ogórki 300 gramów
ziemniaki 200 gramów
masło 40 gramów
śmietana 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa 1 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone warzywa korzeniowe i białą część pora pokroić w krążki. Dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone w kostkę, zalać litrem wody i gotować 20 min. Związać w pęczek zieloną część pora, nać selera i gałązki pietruszki(bez listków) i włożyć do zupy pod koniec gotowania. Ogórki obrać, przepołowić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę i udusić z jarzynką, połową masła i łyżeczką koperku. Przełożyć do garnka z wywarem i gotować 3 min. Wyjąć zieleninę, zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Dodać resztę masła i posypać posiekanym koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER