Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chińska zupa zimowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
sos sojowy 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
serek topiony śmietankowy 1 sztuk
bulion wołowy 2 kostek
ziemniaki 4 sztuk
groszek konserwowy 1 sztuk
mieszanka chińska - mrożona 1 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać litrem wody i gotować kilka minut. Następnie dodać mrożone warzywa, kostki rosołowe, szczyptę soli i gotować. Gdy warzywa będą już prawie miękkie, wrzucić serek topiony, groszek lekko osączony z zalewy, od czasu do czasu mieszając, gotować na małym ogniu do chwili, aż serek się rozpuści. Przyprawić zupę do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym. Na talerzach posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: krusin23

Data: 2010-02-27

Zuza a ile wołu jest w kostce bulionu wołowego?

Autor: zuza

Data: 2009-10-12

bulion wołowy jak ma to być danie wegetariańskie? jakiś żart chyba.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER