Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Krem z pomidorów z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
ser żółty 200 gramów
lubczyk 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W rondlu, na łyżce masła, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać umyte i pokrojone na ćwiartki dojrzałe pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy będą miękkie, przetrzeć wszystko przez sito. Z reszty masła i mąki robić złocistą zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem (może być z kostki), wlać do pomidorów, dodać posiekany lubczyk i gotować na małym ogniu 10 min. Wsypać starty ostry żółty ser i doprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER