Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Biszkopt z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
mąka tortowa 3/4 szklanek
mączka ziemniaczana 3/4 szklanek
cukier 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
ocet 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1.Jabłka obieramy kroimy w ósemki, krążki, według uznania nie za grube cząstki2.Jajka -oddzielamy białka od żółtek 3.Białka ubijamy dodając szczyptę soli aby piana była sztywna 4.Ubijając dodajemy na przemian cukier i żółtka ocet 5.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia przesiewamy dodajemy do ubitych jaj po trochu mieszając drewnianą łyżką delikatnie aby nie było grudek 6.Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem przesypujemy bułką tartą kładziemy jabłuszka oprószamy cukrem i wylewamy ciasto.Pieczemy w 180`40 minut.Po upieczeniu gdy ciasto przestygnie zdejmujemy górę stwardniałego ciasta blachę odwracamy tak aby owoce znalazły się na górze przesypujemy cukrem pudrem pokruszonym ciastem lukrem jak kto woli.

Uwagi:

Możemy użyć inne owoce ale twarde śliwki morele itp.Możemy placek przekroić i przełożyć dodatkowo kremem lub dżemem

Autor: hanah30

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-30

pychaaaaaaa

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER