Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Flut

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
likier Apricot Brandy 20 mililitrów
szmpan biały wytrawny 20 mililitrów
sok z pomarańczy 30 mililitrów
sok z cytryny 10 mililitrów
syrop Grenadine - Dash 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Do kielicha wlać po kolei : sok z pomarańczy, sok z cytryny syrop Grenadine, Apricot Brandy i energicznie wymieszać łużeczką barową lub szpatułką. Następnie kieliszek uzupełnić szampanem (lub winem musującym) do 3/4 jego wysokości. Brzeg kieliszka udekorować plasterkami limy. Na plastykową szpadkę nadziać 2 winogrona - zielone i fioletowe - i wpiąć ją w plasterek limy.

Uwagi:

likier Apricot Brandy (czyt, eiprikot brendy) - likier morelowy syrop Grenadine (czyt, grenadin) - syrop z owocu granatu.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-31

pyszne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER