Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Żółty ser domowej roboty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 litrów
ser biały 1 kilogramów
margaryna 125 gramów
soda 1 łyżek deserowych
sól według uznania
żółtko 1 sztuk

Wykonanie:

Mleko zagotować. Włożyć do niego rozkruszony ser i mieszając gotować do momentu aż będzie się ciągnąć. Ser odcedzić na geste sitko. Rozpuścić margarynę, dodać ciepły ser i pozostałe składniki. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy ser wyłożyć do odpowiedniej formy i pozostawić do zastygnięcia. Może to być prostokątny plastikowy pojemnik po lodach lub obcięta u góry butelka po napoju (wówczas uzyskamy kształt sera salami, a butelkę po prostu trzeba rozciąć).

Autor: edytapurgal1964

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-13

Muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER