Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pieczone gruszki z miodem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszki 4 porcja
płynny miód 8 łyżek deserowych
woda 1 szklanek

Wykonanie:

Umyj gruszki. Przekrój owoce na pół i usuń z nich pestki. Ułóż je na blasze i podlej wodą(będą się lepiej piekły). Włóż gruszki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Wyjmij blachę z upieczonymi gruszkami z piekarnika.Uważaj,blacha będzie gorąca!Nie zapomnij założyć rękawic ochronnych.Następnie polej ciepłe gruszki miodem(każdą połówkę 1 łyżką miodu). Podaj dopiero gdy ostygną.

Uwagi:

Podawaj dopiero gdy ostygną!!!

Autor: Martynka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Aga

Data: 2009-11-26

Mmmm.. Fantastyczne i przepyszzne. polecam;) Agnieszka Włodarczyk:)

Autor: Martynka

Data: 2009-02-13

Proszę dawac komentarze

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER