Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Jogurt naturalny

Opis:

Prawdziwy naturalny jogurt bez konserwantów.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 1500 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko UHT 600 mililitrów
jogurt 30 mililitrów
mleko w proszku 30 gramów

Wykonanie:

mleko podgrzać do 43-44 stopni dodać jogurt i mleko w proszku. Przelać do termosu zostawić na 24h.Potem jogurt przelać do czystego pojemnika wstawić do lodówki.Schłodzony gotowy jogurt w lodowce zgęstnieje.

Uwagi:

jogurt - szczepy bakterii

Autor: hanah30

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: zalosne

Data: 2012-06-06

co za bezsens...

Autor: Scully16

Data: 2009-04-15

Super pomysl

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER