Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Tęcza sernikowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bita śmietana według uznania
owoce według uznania
Galaretki owocowe 4 sztuk
serek homogenizowany waniliowy 600 gramów

Wykonanie:

3 galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić. Czwartą galaretkę przyrządzić według opisu na opakowaniu. Jeden serek wyłożyć do miski, powoli wlewając zimną galaretkę mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać do tortownicy/miski/miseczek/pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Postępować w ten sam sposób z pozostałymi serkami, wylewając każda warstwę na poprzednią (stężoną). Na koniec pokroić owoce i ułożyć na wierzchu i zalać czystą galaretką. Ozdobić bitą śmietaną.

Uwagi:

Galaretki najlepiej dobrać kontrastowo, aby były dobrze widoczne granice miedzy nimi.
Owoce nadają się każde, oprócz świeżego ananasa i świeżego kiwi (galaretka nie stężeje) - z puszki jak najbardziej.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER