Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kotlety panierowane po wiedeńsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 4 sztuk
jaja 2 sztuk
mąka 125 gramów
tarta bułka 125 gramów
masło 2 gramów
cytryna 4 plastry
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Kotlety umyć, osuszyć, delikatne zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem na jednolitą masę. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec dodać niewielką ilość surowego masła. Usmażone kotlety przybrać plasterkami cytryny i, dla zaostrzenia smaku, na przykład anchois.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER