Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Tatar z matiesów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
matiesy 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
pomidor 1 sztuk
mała cebula 1 sztuk
ogórek konserwowy 1 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Jedno pokroić w drobną kostkę, drugie w centymetrowe krążki. Skropić sokiem z cytryny. Pomidor sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę. Cebulę i ogórek obrać. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z jabłkiem. Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w drobną kostkę. Połączyć z jabłkiem, pomidorem, cebulą i ogórkiem. Dodać majonez, łyżeczkę drobno posiekanego koperku oraz sól i pieprz do smaku. Starannie wymieszać. Nakładać na krążki jabłek. Podawać przybrane koperkiem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Autor: Floress

Data: 2009-01-03

dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER