Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kotlety nadziewane z cielęciny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 2 sztuk
usmażone na grillu kiełbaski 60 gramów
pieczarki 125 gramów
cebula 1 sztuk
sok z cytryny 1/2 sztuk
szałwia suszona 1 łyżek deserowych
śmietana 75 mililitrów
natka pietruszki 1 sztuk
masło 30 gramów
sól 1/4 łyżek deserowych
biały pieprz 1 szczypta
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Kotlety umyć, osuszyć, naciąć poziome kieszenie. Szałwię wymieszać z pieprzem i dodać do soku cytrynowego. Posmarować wierzch kotletów i pod przykryciem marynować około 3 godzin. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, połowę pokroić w cienkie plasterki, połowę posiekać. Cebulę wrzucić na gorący tłuszcz, dodać posiekane pieczarki i połowę śmietany. Dusić do otrzymania gęstej masy. Dodać pokrojone w drobne kawałki kiełbaski lub parówki i natkę. Doprawić solą i pieprzem. • Włożyć nadzienie do środka kotletów, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron około 5-8 minut. Zdjąć z patelni i przełożyć w ciepłe miejsce. Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć na patelni, dodać resztę śmie-tany, przyprawić solą i pieprzem. Otrzymanym sosem polać kotlety. Najlepiej smakują z ziemniakami pure.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER