Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Barszczyk czerwony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Barszcz czerwony z torebki 2 sztuk
suszone śliwki 3 sztuk
grzyby suszone 3 sztuk
mąka 150 gramów
jajko 1 sztuk
żołtko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
średnie grzyby 10 sztuk
tarta bułka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Śliwki umyć i gotować w 250 ml wody przez ok. 15 min., wyjąć. Grzyby opłukać, namoczyć w szklance wody, po czym gotować w tym samym wywarze co śliwki przez 30 min. Barszcz rozpuścić w 5 szklanki wrzącej wody. Dodać grzyby i śliwki oraz wywar. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Grzyby ugotować, drobno pokroić. Dodać tartą bułkę, cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 5 łyżek wody zagnieść ciasto, rozwałkować, po¬kroić na kwadraty. Kłaść na nie farsz, sklejać brzegi. Uszka ugotować i podawać z barszczykiem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

taki tradycyjny, wigilijny;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER