Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Yugoslavia Pousse

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wisienka koktajlowa 1 sztuk
curacao blue 5 mililitrów
wódka 15 mililitrów
likier anyżowy 20 mililitrów
Cherry brandy 5 mililitrów
syrop malinowy 15 mililitrów

Wykonanie:

Syrop malinowy i Cherry zmieszać dokładnie i wlać do kieliszka. Anisette powoli wlać po grzbiecie łyżeczki. Wiśnię wyciąć w gwiazdkę, nadziać na wykałaczkę (o średnicy kieliszka) i umieścić w połowie środkowej warstwy. Zmieszać wódkę i Curacao i wlać ostrożnie po grzbiecie łyżeczki.

Uwagi:

łyżeczka musi dotykać powierzchni poprzedniej warstwy.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER