Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Germany Pousse

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
syrop cytrynowy 10 gramów
Galiano 10 gramów
Grenadyna 5 mililitrów
herbata Mate 5 mililitrów
Steinhager 10 mililitrów
Tia Maria 5 mililitrów
wódka 15 mililitrów
kawa rozpuszczalna 1 szczypta

Wykonanie:

Zaparzyć mocną herbatę, przecedzić przez drobne sitko i odstawić do schłodzenia. Syrop cytrynowy i Galiano wymieszać i starannie wlać do kieliszka. Mate, grenadynę i Steinhager wymieszać i powoli wlewać do kieliszka po grzbiecie łyżki. Dobrze wymieszać Ti Marię, wódkę i kawę i ak samo wlać do kieliszka.

Uwagi:

Łyżeczka musi dotykać powierzchni poprzedniej warstwy.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER