Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Parówki zapiekane z serem i boczkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parówki 8 sztuk
Ser w plasterkach 8 sztuk
Boczek w plasterkach 8 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista według uznania

Wykonanie:

Ugotować parówki uważając aby się nie rozgotowały. cieniutkie plastry boczku wytopić na patelni.
Każdą parówkę zawinąć w boczek, a następnie ser, spiąć wykałaczką, posypać przyprawą i układać na blaszce do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, aż się zrumienią.

Uwagi:

Ser nie powinien być zbyt miękki, aby nie topił się za szybko.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

ja posypałam wszystko bazylią i było pyszne... polecam:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER