Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Jabłka w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 12
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto naleśnikowe 1 sztuk
jabłka 3 sztuk
cukier waniliowy 2 sztuk
śmietana 12 % 200 gramów
twaróg tłusty 100 gramów

Wykonanie:

Jabłka obrać w całości, wykroić specjalnym przyrządem gniazdo nasienne i kroić grube plastry (tak aby powstały kółka z dziurką). Na patelni rozgrzać olej, każdy plaster jabłka zanurzać w cieście (które powinno być dużo bardziej gęste niż na naleśniki - dosypać mąki) i kłaść na rozgrzaną patelnię.
Twarożek rozgnieść widelcem i utrzeć ze śmietaną i cukrem waniliowym.
Placuszki podawać z twarożkiem, można posypać cukrem.

Uwagi:

Przepis na ciasto naleśnikowe jest wśród moich przepisów.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

o tak zawsze robilam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER