Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem budyniowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 500 mililitrów
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
cukier 1/2 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtko 2 sztuk
masło 1 kostek

Wykonanie:

Zagotować połowę mleka, w reszcie rozrobić pozostałe składniki oprócz masła. Gdy mleko zacznie się gotować wlać mieszankę i mieszać dopóki nie zgęstnieje. Dodać masło i zaczekać aż się rozpuści. Gdy krem wystygnie, ubić na gładką, jasna masę (można mikserem)

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER