Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gulasz śródziemnomorski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
Mieszanka fasoli śródziemnomorska 500 gramów
liść laurowy 4 listków
ziele angielskie 5 sztuk
Pieprz w kulkach 5 sztuk
papryka mielona według uznania
kostka rosołowa 1/2 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki

Wykonanie:

Fasole namoczyć na całą noc. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do garnka na rozgrzana oliwę i dusić ok. 30 minut wraz z cebulą pokrojona w plasterki i przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Fasolę zagotować w małej ilości wody, gdy stanie się w miarę miękka, dodać do mięsa (wraz z wodą) i gotować jeszcze godzinę. Całość powinna być gęsta, ale można zagęścić odrobiną mąki i kropla śmietany. Podawać z bagietką.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER