Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bukiet warzyw z sosem jogurtowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalafior 250 gramów
fasolka szparagowa żółta 100 gramów
brokuły 250 gramów
słodka kokurydza - kolby 2 sztuk
liscie kapusty chińskiej 2 sztuk
marchewka 250 gramów
groszek cukrowy 100 gramów
olej 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 150 gramów
sos sałatkowy do mizerii 1 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczone strączki fasoli przekroić na pół. Umyty kalafior i brokuły podzielić na małe różyczki. Oczyszczone kolby kukurydzy pokroić w poprzek na niewielkie kawałki. Fasolkę, kalafior, brokuły, kukurydzę i kapustę blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć.
Oczyszczone marchewki pokroić na niezbyt grube plasterki. Ze strączków groszku usunąć włókna. Marchew smażyć na oleju 1 minutę na dużym ogniu, cały czas mieszając. Dodać zblanszowane warzywa i groszek, mieszając smażyć 8 minut. Skropić octem i przyprawić. Chrupiące warzywa przełożyć na talerze, ostudzić.
Sos sałatkowy wymieszać z jogurtem wg przepisu na opakowaniu. Podawać do warzyw w osobnym naczyniu.

Uwagi:

Jogurt można zastąpić kwaśną śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kara

Data: 2010-04-24

fajne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER