Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa ogórkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez kapusty) 1 sztuk
ogórki kiszone 8 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 5 listków
Pieprz w kulkach 6 sztuk
Kostka rosolowa 1 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
śmietana według uznania
Mięso (szynka wieprzowa) 400 gramów

Wykonanie:

Woszczynę, mięso i przyprawy włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować ok. 2 godziny. Po tym czasie przecedzić, mięso i marchew pokroić w kostkę, obrać i pokroić też w kostkę ziemniaki. Wrzucić do wywaru. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce, dodać do zupy (najlepiej jeśli są domowe wlać wraz z wodą). Gotować jakieś 15-20 minut i dodać śmietanę rozrobioną z odrobiną mąki.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER