Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Rosół z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Udziec z indyka 1 sztuk
włoszczyzna (Bez kapusty) 1 sztuk
liść laurowy 4 listków
Pieprz w kulkach 6 sztuk
czosnek 1 ząbki
ziele angielskie 5 sztuk
kostka rosołowa 2 sztuk
Cebula z łupiną 1/2 sztuk
Koperek w gałązkach 6 sztuk
natka pietruszki 6 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować przez przynajmniej 2 godziny (najlepiej 3-4). Marchew wyjąć i pokroić w plasterki. Przecedzić i podawać z cienkim makaronem, z marchwią i świeżym koperkiem i pietruszką.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: zbojeckasaga

Data: 2011-10-23

a co ? sól lepsza ? czym dodać słoności ?

Autor: Pedro

Data: 2011-09-20

a po co kostka rosołowa. ludzie !!!! nie trujcie się.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER