Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Brokuły z gorgonzolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuły 450 gramów
ser pleśniowy gorgonzola 100 gramów
pomidory suszone 50 gramów
kapary 1 łyżek stołowych
fileciki anchois 4 sztuk
orzeszki pini 2 łyżek stołowych
sos sałatkowy włoski 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte brokuły podzielić na różyczki, ugotować na parze lub zblanszować w osolonym wrzątku. Przelać na cedzaku zimną wodą. Osączyć.
Ser rozkruszyć lub pokroić na małe kostki. pomidory pokroić w plasterki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Do salaterki przełożyć brokuły, ser, pomidory i fileciki anchois. Polać sosem, posypać kaparami i uprażonymi orzeszkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Izka

Data: 2009-04-18

Apetyczne zdjęcie :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER