Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ryż na sypko

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 0.75 szklanek
wody 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ryż przebrać, umyć dokładnie w letniej wodzie, zmieniając ją kilkakrotnie, a najlepiej to na sicie pod strumieniem letniej wody i osączyć. Wsypać do wrzątku, z dodatkiem masła i soli, zamieszać. Przykryć rondel, ustawić mały ogień i gotować aż ryż wchłonie całą wodę . Wstawić rondel do garnka z wrzącą wodą i dogotować. Podać jako dodatek do zup takich jak np:pomidorowa lub koperkowa.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER