Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z cykorii z serem plesniowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
musztarda łagodna 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
orzechy włoskie 8 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
jabłko 1 sztuk
ser roquefort 50 gramów
cykorie 4 sztuk

Wykonanie:

Z cykorii usunąć głąby, a liście umyć, osuszyć i pokroić w paseczki ( kilka odłożyć). Oczyszczone jabłko pokroić w małą kostkę. Cykorię oraz jabłka ułożyć na talerzu. Skropić obficie sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Obrane orzechy uprażyć na suchej patelni i dość grubo posiekać. Posypać nimi cykorię i jabłka. Oliwę wymieszać z musztardą i pokruszonym serem tak, aby powstał zawiesisty sos. Przyprawić obficie pieprzem i lekko posolić. Sałatkę polać sosem i posypać natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER