Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa z młodego rabarbaru

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rabarbar 500 gramów
mleko 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier według uznania
Cynamon 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Rabarbar oczyścić umyć drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej wody (2 szklanki) zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance mleka. Gdy zawrze odstawić, dodać zapachy i żółtka utarte z cukrem i rozmącone z pozostałym mlekiem. W miarę potrzeb doprawić cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno z dodatkiem grzybka biszkoptowego.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER