Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sałatka libańska - Tabbouleh

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza bulgur 120 gramów
Natka pietruszki - pęczek 2 sztuk
mięta - pęczek 1 sztuk
pomidory twarde 3 sztuk
dymki ze szczypiorkiem 4 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Bulgur wsypać do miski i zalać lekko osoloną , gorącą wodą, przykryć i pozostawić na 15 minut, aż płyn zostanie całkiem wchłonięty. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, wymieszać i odstawić jeszcze4 na 30 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczone cebulki dymki pokroić w piórka, a szczypior drobno posiekać. Opłukaną, osuszoną natkę pietruszki i miętę posiekać. Bulgur połączyć z pokrojonymi pomidorami, dymką i zieleniną. Wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER