Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sparkling Peach Melba

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier puder 2 łyżek deserowych
maliny 75 gramów
sok pomarańczowy 90 mililitrów
brzoskwinia 3 sztuk
Musujace wino 400 mililitrów
Sorbet malinowy 500 mililitrów

Wykonanie:

Brzoskwinie włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Po minucie obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Zmiksować z sokiem pomarańczowym na gładką masę. Maliny włożyć do czystego miksera, dodać cukier puder i zmiksować. Przetrzeć przez sito do miseczki. Obie masy owocowe chłodzić przynajmniej godzinę.
Do czterech wysokich szklanek nałożyć masę brzoskwiniową, przekryć kulkami sorbetu, na to masę malinową. Zalać winem.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER