Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Brandy Blazer

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomarańcza 1/2 sztuk
cytryna 1 sztuk
koniak 45 mililitrów
Cukier - kostka 1 sztuk
Likier Kahlua 10 mililitrów

Wykonanie:

Obrać pomarańczę i cytrynę, starając się, aby przy skórce pozostało jak najmniej białej części. Do małego rondelka wlać koniak, przełożyć skórkę z owoców, dodać kostkę cukru. Lekko podgrzać i zdjąć z ognia. Zapalić zapałkę i potrzymać nad powierzchnią płynu. Opary alkoholu powinny palić się małym niebieskim płomieniem, który należy zdmuchnąć po minucie. Dodać do rondelka Kahluę, zamieszać i przecedzić do żaroodpornego kieliszka. Ozdobić spiralą ze skórki pomarańczowej, nadzianą na koktajlową wykałaczkę. Podawać gorący.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

polecam... bardzo dobre na impreski:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER