Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka kukurydziana 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
olej sojowy według uznania
mleko 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
jabłko 40 dekagramów
cukier 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Przyrządzić ciasto naleśnikowe łącząc mąkę, mleko, wodę i jajka a następnie mieszając dokładnie wszystkie składniki. Usmażyć placki naleśnikowe. Jabłka umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, rozgotować, dodać cukier. Masą jabłkową smarować placki naleśnikowe, składać "w chusteczkę", smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-22

mniammm

Autor: karotka

Data: 2009-04-18

mniammmmm^^

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER