Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kulki owocowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
banan 6 sztuk
naleśnik 6 sztuk
masło 150 gramów
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Ciasto na naleśniki najlepiej przygotować godzninę wcześniej. Banany obsmażyć na maśle na wolnym ogniu tak, aby nie rumienić masła. Gdy zaczną mięknąć, posypać grubo cukrem pudrem i wstawić do piekarnika. Polewać od czasu do czasu, aby pokryły się karmelem, gdyż od tego zależą walory smakowe dania. Owinąć każdy banan naleśnikiem, ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania, posypać cukrem pudrem i wstawić do piekarnika o temperaturze 200 stopni na około 10 minut.

Uwagi:

Ciasto na naleśniki (12 szt.): 100 g mąki, 2 jaja, 2 łyżki stopionego masła, łyżeczka cukru, mleko, sól


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER